Haber Detayı
06 Aralık 2018 - Perşembe 16:23 Bu haber 813 kez okundu
 
KITUYAD‘dan KVKK toplantısı
Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) tarafından üyelerine yönelik Kişisel Veri Koruma Kanunu (KVKK) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Siber Güvenlik Uzmanı Serhat Aydemir ve Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Yaren Erdem, KVKK hakkında bilinmesi gereken hususları anlatarak toplantıya katılan otel yöneticilerinin sorularını yanıtladılar.
YAŞAM Haberi
KITUYAD‘dan KVKK toplantısı

 

Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) tarafından üyelerine yönelik Kişisel Veri Koruma Kanunu (KVKK) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Siber Güvenlik Uzmanı Serhat Aydemir ve Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Yaren Erdem, KVKK hakkında bilinmesi gereken hususları anlatarak toplantıya katılan otel yöneticilerinin sorularını yanıtladılar.

Kişisel Veri Koruma Kanununun yürürlüğe girmesinden buyana kanun hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantılarının sonuncusu KITUYAD tarafından düzenlendi. Derneğin Onursal Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zekai Aydın’ın ev sahipliğinde Club Hotel Turan Prince World‘de bölge otel yöneticilerine yönelik düzenlenen toplantıya Siber Güvenlik Uzmanı Serhat Aydemir ve Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Yaren Erdem konuşmacı olarak katıldılar.

Siber Güvenlik Uzmanı Serhat Aydemir;  Kişisel Verinin ne olduğu konusunda bilgi verdi. Bilgi güvenliğinin günümüzde neden bu kadar önemli hale geldiğini ve güven altında olabilmesi için hangi vasıflara sahip olması gerektiği konusuna da değinen Aydemir, Kişisel Veri ile ilgili bir suistimal gerçekleşirse o verinin sahibi olan kişi ile ilgili nasıl sıkıntılara sebep olabileceği ve hackerler (bilgisayar korsanları) tarafından bu verinin hangi amaçlarla kullanılabileceği, KVKK süreçlerinin neler olduğu ve KVKK IT süreçlerinin hangi standartlar ve aşamalarla yürütülmesi gerektiği ile ilgili dernek üyeleri ile önemli ve kritik bilgiler paylaştı.

Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Yaren Erdem ise KVKK’nın AB’deki çıkış noktasından alarak tarihsel süreci ile Türkiye’ye nasıl geldiğinden, KVKK’ nın 2016 yılı itibari ile Türkiye’deki oluşum sürecinden, bir işletmede KVKK hukuki süreçlerinin nasıl kurgulanması gerektiğinden, uyumlandırma süreçlerinde özellikle müşterilere ve personele imzalattırılması gereken aydınlatma metinlerinin nasıl olması gerektiğinden bahsetti. Erdem; KVKK süreçlerini yapılandırmış ve yapılandırmamış firmalar açısından veri ihlali gerçekleştiğinde hukuki yaptırımlar arasındaki farklardan ve nihayetinde öngörülen genel hukuki yaptırımlardan bahsederek konunun kanuni önemini işaret etti.

KVKK toplantısı hakkında bilgi veren KITUYAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ergin ise “Dernek olarak düzenlediğimiz KVKK (Kişisel Veri Koruma Kanunu)  bilgilendirme eğitim toplantısına davetimiz üzerine iştirak eden Siber Güvenlik Uzmanı Serhat Aydemir ile Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Yaren Erdem üyelerimize konu ile ilgili teknik ve hukuki süreçleri anlattılar ve sorularımızı cevapladılar. Verdikleri aydınlatıcı bilgilerden dolayı kendilerine ayrı ayrı teşekkür ederken bizleri misafir eden onursal başkanımız Zekai Aydın beyefendiye de şahsım, derneğimiz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BG) - Büşra Güler Editör: Büşra GÜLER
Etiketler: KITUYAD‘dan, KVKK, toplantısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı bursa escort lara escort